Gnosco och Min Doktor inleder samarbete för bedömning av hudförändringar

Min Doktor teledermatoskopi

9 april 2021

Min Doktor kommer använda Gnoscos digitala beslutsstöd Dermicus för teledermatoskopi på sina kliniker. Med hjälp av mobiltelefon och tillhörande mobilapplikation ska sjuksköterskor på Min Doktors vård- och vaccinationskliniker kunna dokumentera och fotografera hudförändringar som direkt skickas till Min Doktors läkare för bedömning och rekommendation på åtgärd.

Från och med 27 mars 2021 och i en månad framöver kommer tre av Min Doktors vård- och vaccinationskliniker att hantera hudförändringar med hjälp av Dermicus – Gnoscos system för teledermatoskopi. Syftet är att effektivare kunna hantera patienter med hudförändringar, och att kunna upptäcka malignt melanom i ett tidigt skede.

– Genom en tidig upptäckt förbättras prognosen för behandling av malignt melanom säger Loreto Ferrada, specialist inom hudsjukdomar och medicinskt ledningsansvarig läkare på Min Doktor. Genom att använda teledermatoskopi kan vi få ännu högre kvalitet och patientsäkerhet jämfört med idag.

Först ut att erbjuda teledermatoskopi för bedömning av födelsemärken är Min Doktors vård- och vaccinationsmottagningar i Borås, Linköping och på Hälla i Västerås.

– Jag är verkligen imponerad av Min Doktors kvalitetstänk och att de förstår vad som krävs för att sätta upp en teledermatoskopiprocess i större skala. Kul att de också ser vikten av en dedikerad digital plattform, implementationsstöd, och utbildning – alla delar som vi levererar i nära samarbete med våra kunder, säger Daniel Eliasson, vd för Gnosco.

– Om vi ser goda resultat när projektperioden är över, kommer teledermatoskopi snart att finnas på samtliga våra kliniker och framöver även på apotek, säger Daniel Persson, innovationschef på Min Doktor.

Läs mer i Min Doktor pressmeddelande den 27 mars: Min Doktor inför teledermatoskopi för bedömning av födelsemärken”.

Min Doktor tillhandahåller och utvecklar digitala och fysiska vårdmöten. Med hjälp av barnmorskor, fysioterapeuter, psykologer, sjuksköterskor och specialistläkare samt företagets 22 fysiska vård- och vaccinationsmottagningar runt om i landet kan Min Doktor erbjuda en hög och jämlik tillgång till vård. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.

För mer information om Min Doktor, se www.mindoktor.se